Handlevogn Handlevogn

Klikk her for å få e-postnyhetsbrev med kornyheter fra oss.

Navn

Søketips

NB! Disse søketipsene gjelder søket på våre gamle nettsider. I løpet av kort tid vil de bli oppdatert til å gjelde søket på våre nye nettsider.

Notene og de øvrige produktene som du finner her på nettet er kun et utvalg av det vi kan levere. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ikke fant det du leter etter. Databasen blir kontinuerlig oppdatert med nye titler.

Enkelt søk
Du kan søke på valgfri tekst i det enkle søket. Hvis du for eksempel søker på ordet "land" vil du blant annet få treff på komponistene Egil Hovland og John Dowland, titler som Landkjenning og Nyblandat 1, arrangøren Karl-Fredrik Jehrlander, tekstforfatteren Magnus Brostrup Landstad, artisten Sigvart Dagsland, og alle titler for blandakor. Dette søket vil med andre ord kunne gi svært mange treff på vanlige ord. Hvis du får et stort antall treff, anbefaler vi å bruke det avanserte søket.

Avansert søk
I det avanserte søket kan du velge om du vil søke i kun ett eller flere felt. Dersom du får mange treff, anbefaler vi å gjøre et smalere søk, for eksempel ved å søke i flere felt. Får du få eller ingen treff kan du gjøre et bredere søk ved å søke på færre elementer. Når du søker på navn, anbefaler vi å benytte etternavn som ordinært vil være et mindre vanlig søkeord.

Du kan velge å begrense søket ditt til kun å gjelde a cappella-noter ved å krysse av i boksen for dette.

Ved søk på type kor og genre kan du kun søke på kortypene og genrene som vi har lagt inn. Disse finner du i en rullegardinmeny i søkefeltet. I artist-/verk-feltene kan du søke på artister og verktitler. Med verk menes større verk i alle genre, både klassiske verk og verk i populærmusikkgenren, for eksempel musikaler. Enkelte filmer er også ført opp som verk, da det finnes en del filmmusikk og sanger forbundet med filmer som er utgitt for kor.

Mange sanger er blitt spilt inn av flere artister, og det kan tenkes at ikke alle artister blir ført opp. I slike tilfeller har vi ført opp artistene som oftest forbindes med den aktuelle sangen, i den grad vi har kunnskap om dette. Det er også mulig at vi ikke vet hvilken artist som har spilt inn den aktuelle sangen. Dette betyr at hvis du for eksempel søker på artisten Bjørn Eidsvåg, er det mulig at enkelte Bjørn Eidsvåg-låter ikke står oppført med ham som artist, selv om du finner dem ved å søke på tittelen.